Знам, че съм се оплаквал сериозно за производителите на химикалки(BIC и Papermate) от това, че не произвеждат и по-големи размери. Не крия и моята любов към фините размери. Но за да бъда честен,  не съм използвам един от "новите" 1.6mm "смели" размери. Имах нужда да ги пробвам. Така че като се възползвах от "училищните" продажби в началото на учебната година, взех пакет от Bic Cristal Класически BOLD химикалки ... 18 броя в 7 цвята - черно, синьо, зелено, червено, лилаво, светло синьо, светло зелено, и розово.

 

Използвам ги, защото ми харесват цветни ръкописи . Аз също исках да Ви  уверя, че мога да оценя всяка химикалка. Пробата за писане е основния син цвят, за да мога да сравнявам с другите, защото само от  него имах всички три размера. Това са нещата, които ще използвам за база.

 

Моделът The Bic Cristal Bold Classic 1.6 мм  е около и 6.5" дълъг, мерено заедно с капачката, което е нормално за този вид на писалка. На пръв поглед може да се учудите само колко голям 1.6мм размер писалка е. Върхът е покрит с твърд восък, за да се предотврати изтичане на пакета. Това е трудно да се премахне напълно и се маха постепенно, когато пишете с химикалката, докато восъкът е напълно премахнат.

 

 1,6 мм, химикалката има много по-голяма повърхност,която да се използва за писане. Човек би си помислил, че това е добро нещо, но в действителност, това причинява много повече слепване и размазване на мастилото.Когато използвах химикалката, трябваше много да внимавам да не се изцапам. Това не звучи като добро нещо за мен. Въпреки това, от гледна точка на справедливостта, цветът излиза  по-богат и по-тъмен, отколкото в други размери, но това не е достатъчно, за да ме спечели.